Return to site

HUR GÅR DU FRÅN DISTRAHERAD TILL FOKUSERAD?

Hur går du från distraherad till fokuserad?

När det hände i början för ett år sen så var det lättare att ge upp och tappa energin och tron på den egna förmågan. Jag dog lite varje gång och fick återuppliva mig själv varje gång. 

Att återuppliva mig själv kunde ta veckor, ibland månader - men det finns EN vetskap om framgång som aldrig slår fel. FOKUS LÄKER ALL OSÄKERHET.

När vi blir avvisade, ifrågasatta eller kritiserade, checkar många ut. Vi undviker kundkontakt, sätter igång nya projekt och "lugnar ner oss". För att slippa känna oss osäkra känner vi oss distraherade eller stressade.
 
Men du min vän, som valt att leva som entreprenör - du behöver tillhöra den lilla skaran människor som väljer bort distraktionerna. Du är en change maker, en fantastisk producent och en ledare. 

Du kommer att ha dagar av osäkerhet som alla andra, men när den dagen slår dig, istället för att bli distraherad eller stressad - BLI FOKUSERAD, genom att ta dig igenom dessa sex steg:

1. ÖVERKOM DINA RÄDSLOR. När du känner dig osäker, orolig, stressad eller distraherad, istället för att sätta igång nya projekt eller ta det lugnt - sätt ord på vad du faktiskt är rädd för. 

2. ÖVERDRIV ALLT SOM KAN GÅ ÅT SKOGEN. Skriv ner allt som kan gå fel, t.ex. "Jag blir hemlös" eller "Folk kommer att glo konstigt på mig". 

3. ACCEPTERA  MISSLYCKANDEN. Titta på din lista med allt som kan gå fel och gå igenom mening efter mening. Nicka och säg "Om X händer - bring it on anyway!". Upprepa samma procedur med samtliga scenarion. 

4. FOKUS. Skriv ner allt du behöver fokusera på (mer än 20 saker). Ringa in de tre sakerna/målen som skulle skapa mest värde för DITT FÖRETAG (alltså inte dig - utan ditt företag eller ditt varumärke). 

5. UTHÅLLIGHET. Av de tre sakerna/målen - utför ETT mål tills det målet är uppnådd. Uppnådd betyder inte perfekt. Uppnådd betyder att den fungerar enligt grundsyftet.

Exempel: På min MÅL-lista stod det att jag skulle skapa en blogg för att förstärka mitt varumärke. På tisdagsmorgonen satte jag igång. På tisdagskvällen var bloggen uppnådd redo för lansering. Vissa saker tar längre tid, som när målet var att maila alla kommuner i Sverige om att vi finns. Ja, jag gjorde det och det tog mig två dagar. 

6. DELA. Dela ditt åstadkommande med din familj, dina vänner på FB eller i ett nyhetsbrev med dina kunder eller på bloggen för dina följare (även om du är din första följare).

Upprepa dessa sex steg varje arbetsdag nu (prova en dag åtminstone) och berätta för mig vad som hände!

TIPS! Förr skulle man som expert samla på sig och sen leverera. Idag är det tvärtom. För att lyckas som expert inom ditt område idag, ska du istället dela under resans gång på väg mot mästerskap och samhällsförbättring. 

​Jag hedrar dig och ser upp till att du inte längre vill vara ett offer för distraktioner! En distraherande dag kan bli en dag där du fokuserar fullt ut på att uppnå ETT MÅL! Fortsätt briljera!

Benjamas Plumarpurn

VD, BRAVE GENERATION

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly